NÄYTTELYT

Nuutajärven Galleria Osuuskunta on järjestänyt Nuutajärven Lasikylän kesänäyttelyitä vuodesta 2007 lähtien. 

 

Osuuskunta on mukana järjestämässä Lasivitriini-tapahtumaa vuosittain Nuutajärven Lasikylässä. Uuden ja vanhan lasin ostoon ja myyntiin keskittyvä tapahtumapäivä on järjestetty vuodesta 2010 lähtien. Lisätietoja tapahtumasta: Fb: Lasivitriini.

 

Osuuskunta osallistuu myös muihin näyttelyihin ja myyntitapahtumiin mahdollisuuksien mukaan.

 

JUURI ROOT - Garden of Glass, Part 2
JUURI ROOT - Garden of Glass, Part 2

Lasitaidenäyttely Nuutajärven Lasikylässä ja Pölkinvuoren Kasvimaailmassa 25.6.-30.9.2021. Teokset olivat esillä ulkona.

press to zoom
JUURI ROOT - Garden of Glass -lasitaidenäyttely
JUURI ROOT - Garden of Glass -lasitaidenäyttely

Lasitaidenäyttelyn teokset olivat esillä ulkona.

press to zoom
Lasitaidenäyttely kesällä 2019
Lasitaidenäyttely kesällä 2019

Why Not - Finnish American Art Glass -lasitaidenäyttely. Avoinna 31.5.-1.9.2019. Mukana osuuskunnan lasitaiteilijat sekä kutsuttuja suomalaisia lasitaiteilijoita ja lasintekijöitä, jotka kaikki tekivät yhteistyötä amerikkaisen lasitaiteilija Jonathan Cappsin kanssa.

press to zoom
Lasinäyttely Red Brick Galleryssä
Lasinäyttely Red Brick Galleryssä

Muistijälki – Tarinoita Nuutajärveltä -lasinäyttely 12.5.–2.9.2018. Näyttelyyn osallistuivat riihimäkeläisen Osuuskunta Lasismin ja nuutajärveläisen NuGOn taiteilijat.

press to zoom
Osuuskunnan 10v. juhlanäyttely
Osuuskunnan 10v. juhlanäyttely

Nuutajärven Lasikylän kesänäyttely Sydämen puolella - Korut ja kunniamerkit 21.5.-26.8.2017. Mukana osuuskunnan lasitaiteilijoita sekä kutsuttuja suomalaisia taiteilijoita. Jokaiselta esillä oma näkemyksensä koruista ja kunniamerkeistä.

press to zoom

Nuutajärven Lasikylän kesänäyttely 2016 28.5.-14.8.2016 Näyttelyyn osallistujina suomalaisia taiteilijoita, joiden materiaalina lasi. Teokset olivat esillä laatikoissa, joihin näki kurkistusaukoista.

press to zoom

Nuutajärven Lasikylän kesänäyttely 2015 Muotojen maastossa - muotoilua ja taidetta Pirkanmaalta. Näyttelyssä oli esillä sekä kolmiulotteisia teoksia, että kuvataidetta.

press to zoom

Nuutajärven Lasikylän kesänäyttely 2014 Hulluus ja hurmio - kolmiulotteisia tarinoita. Näyttelyn järjestäjä oli Hehkuva Nuutajärven lasikylä -hanke. Näyttelyyn kutsuttiin Nuutajärven toimijat ja heidän kutsumansa tekstintekijät.

press to zoom

Kamera ja kvartsihiekka - Caj Bremerin valokuvia ja Nuutajärven Galleria Osuuskunnan taiteilijoiden teoksia lasista. Gumbostrand Konst & Form, 2014.

press to zoom

Nuutajärven Lasikylän kesänäyttely 2013 Juhlat - Nuutajärven ja Arabian taiteilijayhteisöt. Näyttelyn järjestäjä oli Hehkuva Nuutajärven lasikylä -hanke. Näyttelyyn kutsuttiin Nuutajärvellä toimivat lasialan ammattilaiset sekä Arabian taideosastoyhdistys ry.

press to zoom
LASIAIKA web.jpg

TIEDOTE
26.5.2022

LASIAIKA – Uuden taidelasin näyttely
YK:n kansainvälinen lasin vuosi 2022


Nuutajärven Lasikylässä juhlistetaan kansainvälistä lasin vuotta järjestämällä uuden taidelasin näyttely Lasiaika. Näyttelyyn on hakemusten perusteella valittu 33 taiteilijaa. Nähtävissä on täten teoksia poikkeuksellisen monelta Suomessa tänä päivänä toimivalta tekijältä. Näyttelyn jury haluaa valinnoillaan osoittaa lasin monipuolisuuden taiteen materiaalina. Lasi on tekijälleen vaativa materiaali – oikukas, harvinainen ja kallis. Siksi on huomionarvoista, että haasteista huolimatta näin moni on valinnut materiaalikseen lasin.

Lasiaika-näyttelyssä on teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Iiro A. Ahokas, Henni Eliala, Slate Grove, Nooa Hietaniemi, Alma Jantunen, Tommi Ketonen, Marika Kinnunen, Hanna-Kaisa Korolainen, Anna-Kaisa Kukkonen-Madi, Teemu Kylvö, Kaappo Lähdesmäki, Reima Maaronen, Camilla Moberg, Markus Mäkinen, Marjut Numminen, Anu Penttinen, Henriikka Pöllänen, Johannes Rantasalo, Katja Rauhamäki, Helmi Remes&Panu Ruotsalo, Kimmo Reinikka, Gina Salaris, Markku Salo, Katariina Sarimo, Saara Sirkeoja, Jenni Sorsa, Sauli Suomela, Jussi Suvela, Lea Swantz, Kirsti Taiviola, Aada Vainio, Heikki Viinikainen ja Aino Vilpas.

YK, Yhdistyneet kansakunnat, on julistanut vuoden 2022 Kansainväliseksi lasin vuodeksi. Vuoden aikana lasia käsitellään paitsi taiteen materiaalina myös tieteen, talouden ja kulttuurin kehittymisen mahdollistajana. Kansainvälinen lasin vuosi huomioidaan maailmanlaajuisesti erilaisin tapahtumin, näyttelyin ja festivaalein. Verkkosivulla www.iyog2022.org on kasvava lista eri maiden tapahtumista. 

Näyttely Lasiaika järjestetään Lasimakasiini-rakennuksessa, jonka käyttötarkoitus on monipuolistumassa. Nuutajärvellä eletään parhaillaan merkittävää ajanjaksoa, kun kulttuurihistoriallisesti arvokasta kylää kunnostetaan monin tavoin. Suomen vanhimmasta, vuonna 1793, perustetusta Nuutajärven Lasikylästä on kuoriutumassa entistä kiehtovampi käyntikohde.

Näyttelyn järjestää Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO. Osuuskunnan tavoitteena on vahvistaa Nuutajärven asemaa uuden taidelasin keskuksena sekä edistää korkeatasoisen, suomalaisen ja ennen kaikkea nuutajärveläisen taidekäsityön tunnettuutta. Näyttelyn teokset ovat juryttäneet edustajat NuGOsta ja Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiöstä.  Näyttelyä tukevat YK:n kansainvälisen lasin vuoden kansainvälinenneuvosto, Nuutajärven Pruuki Oy ja Urjalan kunta.


Paikka: Lasimakasiini, Pruukinraitti 15, 31160 Nuutajärvi
Näyttely avoinna: 27.5.–11.9.2022
Aukioloajat: www.nugo.fi, www.nuutajarvi.fi
Järjestäjä: Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO
Lisätietoja: lasigalleria@gmail.com, p. 044 039 6511, NuGO Shop

Lisätietoja näyttelystä: 
Ig: nuutajarvi_summer_exhibition

Näyttely avoinna:

Toukokuussa to-su klo 11–17

Kesä-heinäkuussa ti-su klo 11–17

Elokuussa 28.8. saakka ti-su klo 11–17

Syyskuussa 11.9. saakka pe-su klo 11–17

Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan ennakkoon.

Nuutajärven Galleria Osuuskunta